Enter your keyword

Ondernemen in een B.V.

Ondernemen in een B.V.

Ondernemen in een B.V.

Voor de ondernemer is 31 maart aanstaande een belangrijke deadline. Voor deze datum dient u een intentieverklaring bij de Belastingdienst te registreren. Maar waarom moet u een intentieverklaring registreren?

Fiscaal voordeel

Voor sommige ondernemers is het fiscaal voordelig om hun onderneming in te brengen in een B.V. Een B.V. betaalt over haar winst 20% (of 25% als de winst hoger is dan € 200.000) vennootschapsbelasting. Als de B.V. deze winst vervolgens uitkeert aan u, bent u hier 25% inkomstenbelasting over verschuldigd. Dat levert een effectief tarief op van 40% over de winst van uw onderneming. Dat is lager dan het hoogste tarief in de inkomstenbelasting: 52%.

Daarentegen heeft een B.V. geen recht op zelfstandigenaftrek en de mkb-winstvrijstelling. Het hangt derhalve af van de hoogte van de winst of een B.V. fiscaal voordelig is. Rond een winst van € 100.000 tot € 150.000 kan een B.V. voordelig zijn. Dit voordeel is niet alleen een fiscaal voordeel. Met een B.V. beperkt u ook u privé aansprakelijkheid.

Terugwerkende kracht

In beginsel is het niet mogelijk om uw onderneming met terugwerkende kracht naar 1 januari 2018 over te dragen aan een B.V. Deze terugwerkende kracht is in de praktijk echter wel zo handig. Daarom is in de fiscale regelgeving goedgekeurd dat de overdracht van uw onderneming aan een B.V. met terugwerkende kracht mag plaatsvinden als: u binnen drie maanden na het overgangstijdstip een intentieverklaring registreert bij de Belastingdienst.

Voor de volledigheid merken we op dat deze driemaandstermijn alleen van toepassing is op de “ruisende” inbreng. Bij een geruisloze inbreng heeft u langer de tijd om de intentieverklaring te registreren. Als u echter voor 31 maart registreert kunt u kiezen welke van de twee voor u voordeliger is: ruisend of geruisloos.

Vervolg

Als u meer informatie wilt ontvangen over een B.V., de inbreng van uw onderneming in een B.V. en het verschil tussen een ruisende en geruisloze inbreng, download dan via deze link ons informatieve memo. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met één van onze adviseurs. Hun contactgegevens treft u hieronder aan. Vanzelfsprekend kunnen zij u van dienst zijn bij het opstellen en registeren van de intentieverklaring.

DRS PETER VAN WEEZEL

Vennoot belastingadviseur

p.vanweezel@bakker-accountants.nl

0180-425011

 

 

MR. REMY ROZENDAAL

Belastingadviseur

r.rozendaal@bakker-accountants.nl

0180-425011

 

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd