Enter your keyword

Gebruik wifi onlosmakelijk verbonden met verhuur vakantiewoningen

Gebruik wifi onlosmakelijk verbonden met verhuur vakantiewoningen

Het gebruik van wifi is zo gewoon en algemeen geworden, dat het aanbieden hiervan onlosmakelijk is verbonden met de verhuur van vakantiewoningen. Hiervoor mag dan ook het lage btw-tarief van 6% worden gerekend, oordeelde Rechtbank Gelderland. Voor het leveren van gasflessen geldt die argumentatie echter niet: dit is een afzonderlijke prestatie.
Een vakantiepark verstrekte in de jaren 2014 en 2015 tegen betaling een code voor wifi. Alleen wie gereserveerd had kon een wificode aanvragen. Volgens de fiscus gold hiervoor het btw-tarief van 21% maar de exploitant van het vakantiepark bestrijdt dit.
Volgens Rechtbank Gelderland draagt wifi eraan bij dat optimaal gebruik kan worden gemaakt van het verblijf in de vakantiewoning. Met die motivatie kan het verstrekken van wifi onder de hoofdprestatie – de verhuur van vakantiewoningen – worden geschaard en tegen het lage btw-tarief in rekening worden gebracht. Daarbij is wel van belang dat de wifi niet ergens anders dan in de vakantiewoning te gebruiken was en tegen een relatief kleine vergoeding werd verstrekt. Dat de wifi afzonderlijk werd aangeboden en gefactureerd, deed daar niets aan af.
De verhuurder probeerde hetzelfde argument voor het leveren van gasflessen in te brengen. Maar die vlieger ging niet op. Omdat het gas niet uitsluitend ter plaatse kon worden gebruikt, werd dit als een afzonderlijke prestatie gezien.
Bron: Rb. Gelderland 22-02-2018

Geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd